17-Cl The Lynx of the Periodic Table

Today we suggest a game designed by Judit Torrent, who is a member of our Magic & Science Project Team. We are quite sure you will like it… and furthermore, it is advised for all ages, including children.

The lynx of the Periodic Table of the Chemical Elements

[waiting for translation]

Molts segurament ja coneixereu el joc del linx… aquest és un joc per a nens i nenes amb edat +4 anys i, que permet millorar els reflexes i la capacitat visual. En la versió original es diposa d’un tauler i més de 500 fitxes amb imatges, l’objectiu es ser el primer en localitzar les imatges de les fitxes al tauler.

Cada jugador agafa tres fitxes de dins el pot i ha de buscar aquestes imatges al tauler en el menor temps possible (es posa el cronòmetre a 3 minuts). Els jugadors que hagin trobat les imatges dins aquest temps es queden les fitxes de les imatges que han trobat, les que no es retornen al pot. El joc acaba amb el jugador que ha recopilat més fitxes.

En motiu de l’#aitp2019, el tauler serà la taula periòdica dels elements químics i aprofitant que sóc gironina utilitzaré la Taula Periòdica Gironina, que va ser dissenyada per l’Imma Güell per al Departament de Química de la UdG, i que es va actualitzant amb la incorporació de nous elements.

Per tal que les nenes i nens coneguin la taula periòdica dels elements s’utilitzaran 236 fitxes (118 amb el nom de l’element i 118 amb el símbol)

Les normes del joc són les mateixes (cada jugador treu 3 fitxes del pot i les ha de trobar al tauler en un màxim de 3 minuts), de forma que el guanyador serà el que hagi trobat més fitxes al tauler.

Nota: en cas d’empat, el guanyador serà el que hagi obtingut més parelles (nom element – símbol).

Tant les fitxes com el tauler ho trobareu en el pdf tauler_fitxes_linx_tp.