20-Ca Game of Flowers

[waiting for translation]

Aquesta setmana el nostre equip participa a la Taula Periòdica Floral (#tpfloral) de Temps de Flors (#tempsdeflors), a Girona. Com hem fet altres vegades ja aquest any 2019, aprofitem aquesta ocasió per dedicar-hi un foc amb la Taula Periòdica: Joc de Flors.

Dibuixeu una flor de forma senzilla, on hi hagi vuit pètals al voltant del centre de la flor, i també dibuixeu-hi una cua amb quatre fulles:

20-ca-1

Llavors, aneu posant-hi els elements químics per ordre de número atòmic, començant per les fulles de la cua, i després pels pètals de la flor, seguint el sentit de les agulles d’un rellotge (podeu copiar aquest senzill dibuix)

20-ca-2

El joc de flors

Mireu una Taula Periòdica i escolliu un element qualsevol, però que tingui un nom una mica llarg, per exemple “Mendelevi”.

Comenceu a lletrejar el nom, començant per la fulla de més avall (H), seguint per la segona (He), i els següents elements (Li, Be, B, C, etc.). Arribareu a un element determinat.

Llavors torneu a lletrejar el mateix nom, començant per l’element on heu arribat abans, però ara seguint el sentit contrari a les agulles d’un rellotge, i sense anar cap a la cua, sinó continuant pels pètals de flor, tant com calgui.

Mireu en quin element heu caigut.

És el … (comproveu si ho hem endevinat!)

Per què deu passar?

Aquest joc us pot proporcionar bones estones de diversió, il·lusió i entreteniment.

 

 

Advertisement