32-Ge Puzzles de la Taula Periòdica

Al llarg del sjocs que hem anat proposant fins ara, n’hi ha alguns que poden ser considerats trencaclosques/puzzles, a partir de blocs o de cel·les individuals d’elements. Ara bé, els puzzles de forma més clàssica són aquells en què una imatge (en aquest cas, la Taula Periòdica) és dividida en molts de trossos petits que costin d’identificar, per introduir un element d’entreteniment.

Entre d’altres, el puzzle de la Taula Periòdica de “The Elements” de Theodore Gray sembla molt bonic. Per exemple, el venen a Amazon: Elements Puzzle: 1000 pieces, encara que segurament és disponible també a botigues de joguines.

L’activitat d’avui fa referència a aquest joc: consturir un puzzle de la Taula Periòdica. A partir de qualsevol imatge impresa (en cartolina, millor) de la TP, es poden seguir les instruccions que hi ha a WikiHow: How to Turn a Photo Into a Puzzle.

Encara millor, segons aquest web, és fer servir cartró, per poder tallar les peces amb un cutter. Naturalment, com més petites siguin les peces, més costarà. Per a això, millor imprimir la Taula Periòdica a mida A3 o A2.

Una bona activitat per a les estones de relax de l’estiu!

Advertisement