41-Nb Encertar l’element

En aquesta sèrie de jocs amb la Taula Periòdica no solem publicar jocs d’ordinador. Sí que n’hi ha, però molts fan referència a eines educacionals per aprendre les característiques dels elements.

Hi ha un joc, però, que serveix per anar recordant la posició de cada element a la Taula Periòdica i que és una mica diferent a la resta de jocs d’ordinador, es podria anomenar “Encertar l’element”, de Y.-L. Wong. A la part de sota d’una taula periòdica de números atòmics, hi van apareixen símbols atòmics. Es tracta de fer anar cada símbol atòmic al número atòmic corresponent.

Hi ha quatre nivells de jocs, i lògicament en funció del nivell la dificultat és diferent.

Dr. Yue-Ling Wong’s Homepage

Aquest joc pot permetre conèixer la posició dels elements, a la vegada que fer pensar sobre les raons per les quals la taula periòdica té aquesta forma. Un joc divertit, que pot ser per a educació primària fins i tot.

Naturalment aquesta idea simple podria fer-se servir per programar el mateix joc i així practicar en la pràctica de la programació en algun llenguatge senzill (o fer servir un robot). L’activitat, llavors, seria més complexa i adequada per a estudiants més grans.

Advertisement