48-Cd Música

(Curiositat: aquesta entrada sobre la música correspon a l’element Cd… el CD, un gran invent que no va durar pas gaire)

Moltes vegades les xerrades que fem els autors d’aquest blog comencen amb una cançó divertida. Per exemple, les xerrades sobre la Taula Periòdica les comencem amb la cançó de Tom Lehrer cantada per dues nenes japoneses:

Això ens fa pensar en què la música també és un component rellevant per conèixer la Taula Periòdica. Des d’un punt de vista d’analogia, un piano és una espècie de taula periòdica de les notes: en l’escala harmònica (matemàtiques de la música 🙂 ) cada nota té una freqüència igual a la de la nota anterior, multiplicada per arrel dotzena de 2. I en una octava, una nota té el doble de freqüència de la mateixa nota a l’octava inferior.

Avui proposem jugar amb la Taula Periòdica fent servir la música. La utlització de la música amb la Taula Periòdica va ser proposada al J. Chem. Educ.: Musical Chemistry: Integrating Chemistry and Music.

Així i tot, la veritat és que aquest article és una mica feixuc d’entendre i malgrat que hi ha ciència al darrere, no hi ha gaire relació òbvia amb la Taula Periòdica.

En tot cas, com que aquest web va de jocs de la Taula Periòdica, el que es tracta és de cantar, tocar un instrument o fer una activitat musical qualsevol, sempre relacionada amb la Taula. Fins i tot combinant-ho amb d’altres jocs. Una bona combinació és la cançó de Tom Lehrer combinada amb la solució del Cub de Rubik. A Youtube se’n poden trobar varis exemples, com aquest

Advertisement