51-Sb Infographics

A llarg d’aquest #aitp2019, s’han fet moltíssimes coses interessants relacionades amb la Taula Periòdica. Una de molt rellevant, local, ha estat el recull #1tpdia on s’ha anat publicat una Taula per dia (autors: @pquimic i @eduardcremades).

Un altre bon exemple ha estat les diferents publicacions de CompoundChem, que han dut a terme una extraordinària feina per promoure la taula i els elements, en coordinació amb diverses organitzacions internacionals. Ara mateix és vigent el Calendari d’Advent:

Els mateixos autors d’aquestes infografies (Compound Chemistry) dels elements de la TP tenen d’altres infografies químiques, totes molt i molt interessants, i que permeten veure de forma planera l’estat actual de la ciència.

Seguint la línia de les darreres entrades del nostre blog, us proposem avui fer infografies relacionades amb la Taula Periòdica. A més de reflexionar i aprendre la TP, aprendreu a fer infografies. I no cal ser cal dissenyador professional: es poden fer servir utilitats que es poden trobar per la xarxa, algunes de franc o molt barates, com per exemple Canva. D’altres possibilitats es troben relacionades en aquesta entrada: The best infographic tools from around the web. Algunes infografies visuals, força elaborades, les trobem a visual.ly:

No volem pas que us passeu dies sencers per fer una infografia, és clar! Per això us proposem que feu una cosa senzilla, semblant a la que vam fer nosaltres mateixos fa pocs dies, sobre les característiques de la Taula Periòdica:

Podeu partir dels models que hi ha a Canva. Només heu de modificar els textos i, si voleu, les icones… no hi ha límits per a la vostra imaginació.

Advertisement